Aan de gijzeling dinsdag even voor acht uur 's morgens in een GB Contact in Anderlecht nam mogelijk een derde dader deel. Dat meldde Jacques Simonet, de burgemeester van Anderlecht.

De daders drongen binnen langs de achterzijde van de winkel en bedreigden een vleeshandelaar, die net had geleverd. Eén van de werknemers zag dat er iemand bedreigd werd, belde zijn baas, die in een andere GB-winkel in Anderlecht was. De baas verwittigde meteen de lokale politie, die een ploeg ter plaatse stuurde.

Rond half negen kwam een gewapende gijzelnemer naar buiten met een gijzelaar. De politie kon de man ontwapenen en overmeesteren, aldus burgemeester Simonet. Twee andere gegijzelden konden zich in veiligheid brengen. Een speciale interventiemacht kwam een tweede dader op het spoor. De man vluchtte naar het dak, maar werd vervolgens gearresteerd.

Mogelijk is een derde gijzelnemer nog op de vlucht. De opgepakte dader en enkele getuigen spreken immers van drie gijzelnemers. Andere getuigen zagen slechts twee gijzelnemers.

Advertenties