YOUSSEF'S PRESS  BREAKING NEWS  
De Jordaanse topterrorist Aboe Moessab al-Zarqawi is in Irak gedood, zo heeft de Iraakse televisie donderdag gemeld op gezag van premier Noeri al-Maliki. "Eerste minister Noeri al-Maliki kondigt aan dat de Jordaanse terrorist Aboe Moessab al-Zarqawi, leider van de zichzelf zo noemende Organisatie van al-Qaida in Mesopotamië, gedood is", aldus de Iraakse staatstelevisie….(vervolg) 

 

Iraakse soldaten en een Iraakse vrouw juichen in Bagdad na het nieuws gehoord te hebben over de dood van al-Zarqawi.

Ook de Amerikaanse nieuwszender NBC kwam met een flash met hetzelfde bericht, op gezag van "Amerikaanse functionarissen ". Al-Zarqawi geldt als de leider van al-Qaida in Irak en was één van de meest gezochte lieden ter wereld.

Luchtaanval
De Arabische nieuwszender al-Arabija heeft gemeld dat al-Zarqawi bij een luchtaanval door het Amerikaanse leger zou zijn gedood en dat Iraakse veiligheidstroepen zouden hebben meegeholpen bij de voorbereidingen van deze aanval.

Volgens de Iraakse regering zou al-Zarqawi niet ver van Bagdad zijn gedood. In de Amerikaanse media zijn er berichten dat de terroristenleider al woensdagavond zou zijn gedood.

Na de val van dictator Saddam Hoessein heeft de Jordaniër de organisatie al-Tawhid wa al-Jihad (Religieuze Eenheid en Heilige Oorlog) gesticht. In oktober sprak de in zijn eigen land terdoodveroordeelde terrorist zijn loyaliteit uit ten opzichte van Osama bin Laden, de leider van al-Qaida.

Enkele van de bloedigste aanslagen van de voorbije drie jaar worden op zijn rekening gezet. Hij zou ook de zelfmoordaanslagen van vorig jaar in drie hotels in Amman hebben bevolen.

Advertenties