Justine Henin-Hardenne is definitief toegetreden tot de galerij van de allergrootste tennisspeelsters uit de geschiedenis. Met een overwinning in de finale tegen Svetlana Kuznetsova heeft de olympische kampioene voor de derde keer in haar carrière Roland-Garros gewonnen. In de finale van het tweede Grand-Slamtoernooi van het seizoen versloeg ze de Russin Svetlana Koeznetsova in twee sets: 6-4, 6-4 in 1 uur en 36 minuten.


Henin-Hardenne was in 2003 en vorig jaar al de beste in Parijs en kroonde zich nu helemaal tot gravelkeizerin. Het is haar vijfde Grand-Slamtitel in totaal, want ze won ook al de Australian Open in 2004 en de US Open in 2003. In totaal is het… al haar 26ste titel. Met haar drie titels in Parijs doet Henin even goed als Aranxta Sanchez en Monica Seles. Eind deze maand begint Henin aan de volgende belangrijke opdracht: Wimbledon, het enige Grand Slam-toernooi dat nog ontbreekt op haar palmares, winnen.

Goede start
Kuznetsova bracht Henin vorig jaar in Parijs in de achtste finales op de rand van de afgrond. De Russische miste toen twee matchpunten tegen de latere winnares. Hetzelfde was de 20-jarige ook al eens overkomen een jaar eerder tegen Myskina. Nu geraakte ze wel in de finale, maar daarin begon ze erg nerveus met veel directe fouten. In een mum van tijd liep Henin uit naar 4-1. Kuznetsova vocht nog terug, maar de eerste set was al gang vliegen: 6-4 voor Henin.

Advertenties