Ivoorkust kan niet stunten tegen Argentinië
za 10/06/06 – Laat er geen twijfel over bestaan: de Argentijnen zijn gekomen voor de beker. Ze klopten Ivoorkust met 2-1, maar werden naar het einde toe een beetje slordig. "Onze houding beviel me wel", zei de Argentijnse aanvoerder Juan Pablo Sorin…
2-1
Arg-Ivo

Riquelme joeg zijn manschappen meteen naar voren. Ayala kopte na een kwartier staalhard op doel na een hoekschop van Riquelme, maar Tizie klungelde de bal uit zijn goal. De Argentijnen zagen de bal er tevergeefs in.

Javier Saviola
(foto Belga)

Maar tien minuten later was het toch raak: de Ivorianen kregen de bal niet weg en Crespo tikte binnen.Ivoorkust liet zich niet wegdrummen en dreigde met een schot van Kalou.

Ayala blokte een knal van Drogba en een vrijstaande Keita kopte de beste kans nog pal op Abbondanzieri.

De Ivorianen kregen wel enkele kansjes, maar de Argentijnen waren nog altijd baas. Riquelme loodste Saviola voor de rust nog door de buitenspelval en Saviola faalde niet: 2-0.

Na de rust bleef Argentinië heer en meester
Ivoorkust ging zich bezinnen tijdens de rust, maar voor veel beterschap zorgde dat niet.
Didier Drogba
(foto Belga)

Argentinië had de touwtjes stevig in handen en was blijkbaar niet van plan om de voorsprong verder uit te diepen. Het liet de Ivorianen komen.

Aruna en Arouna Kone bliezen Ivoorkust weer wat leven in, maar de eerste kansen werden de nek om gewrongen.Op een slim passje van Aruna tikte Drogba dan toch binnen. Maar de tijd tikte weg. Ref De Bleeckere keurde de 3-1 van Rodriguez nog terecht af wegens buitenspel.

  • Juan Pablo Sorin (kapitein Argentinië): "We hebben met de juiste ingesteldheid gespeeld. We wilden winnen, maar gingen niet overhaast te werk. Daar ben ik erg blij mee. In de tweede helft waren we moe, maar het team heeft hard gewerkt. Deze match was een erg belangrijke."
  • Henri Michel (bondscoach Ivoorkust): "De spelers zijn teleurgesteld, maar ik leg liever niet de nadruk op het negatieve. We moeten deze wedstrijd nog eens bekijken en dingen analyseren. We moeten met vertrouwen blijven werken en proberen makkelijker te scoren. We moeten kijken naar onze sterke punten en hopen dat we een beter resultaat kunnen behalen tegen Nederland."
"Ivoorkust kan hier een sterk toernooi spelen"
"Ik ben blij met wat we bereikt hebben. We hebben tegen een belangrijke concurent gespeeld, die getoond heeft dat hij niet naar Duitsland is gekomen voor een bijrol", zei José Pekerman, de bondscoach van Argentinië."Ivoorkust kan hier een sterk toernooi spelen, daarom ben ik zo blij met deze overwinning. Uiteraard was niet alles perfect, maar die kleine dingen kunnen we nog wegwerken. Een twintigtal minuten hebben we hier toch erg knap voetbal op de mat gelegd."
Wedstrijdgegevens
Doelpunten: 24' Crespo 1-0, 38' Saviola
2-0, 81' Drogba 2-1Argentinië: Abbondanzieri, Burdisso, Ayala, Heinze, Sorin, Rodriguez, Mascherano, Riquelme (93' Aimar), Cambiasso, Saviola (76' Gonzalez), Crespo (64' Palacio)Ivoorkust: Tizie, Eboué, K.Touré, Meité, Boka, Zokora, Y.Touré, Keita (77' A.Kone), Kalou (55' Aruna), Akalé (62' B.Kone), Drogba

Gele kaarten: Heinze, Saviola, Gonzalez – Eboué, Drogba
Toeschouwers: 50.000
Scheidsrechter: DE BLEECKERE

Advertenties