Zondagmorgen 9 uur was er nog steeds geen nieuws over twee jonge meisjes die in de nacht van vrijdag op zaterdag verdwenen tijdens een braderij in de Luikse Sint-Leonardstraat. Nathalie Mahy (10) en Stacy Lemmens (7) zijn halfzussen. Het parket… van Luik heeft een onderzoek geopend. Onderzoeksrechter Pascale Gossens is met de zaak belast.

Zoekacties
Zaterdag werden de hele dag zoekacties ondernomen in de Sint-Leonardwijk, onder meer langs oevers van de Maas. De twee meisjes werden het laatst gezien zaterdag omstreeks 1 uur 's nachts op de braderij, nabij een springkasteel voor kinderen. Dat stond opgesteld nabij café 'Les Armuriers' waar de ouders van het hersamengesteld gezin een deel van de avond hadden doorgebracht.

Braderij
Het gezin woont in de Luikse deelgemeente Chènée. Ter gelegenheid van de braderij was het gezin teruggekeerd naar de Sint-Leonardwijk, waar ze vroeger hebben gewoond. De vader, Thierry Lemmens, vertrok op deze plaats omstreeks 1 uur en liet de zes kinderen bij zijn vriendin. Toen de vrouw, Catherine Demir, de kinderen wilde verzamelen, zaterdag rond 3 uur, om huiswaarts te keren, ontbraken twee kinderen: Nathalie Mahy, geboren op 9 augustus 1995, en Stacy Lemmens, geboren op 14 december 1998. Nathalie is de dochter van Catherine en Stacy de dochter van Thierry Lemmens.

Child Focus
Na deze dubbele, onrustwekkende verdwijning heeft Child Focus zaterdag een ploeg van tien vrijwilligers op de been gebracht. Zij hebben 600 affiches verspreid, vooral in de buurt van de Sint-Leonardkaai en het spoorwegstation Guillemins. Vanmorgen volgt een nieuwe afficheactie. Dan worden 6.000 affiches opgehangen in de hele Luikse regio. Bovendien worden twee keer 605 affiches verspreid in de bussen van de openbare vervoersmaatschappij TEC Luik en Verviers. In de loop van de dag wordt ook geafficheerd in alle NMBS-stations, zo liet de organisatie zondagmorgen weten.
Child Focus telt 209 vrijwilligers in het arrondissement Luik. Sinds zaterdagmorgen is ook een professionele medewerker van de organisatie in Luik om de familie bij te staanHet parket…

Advertenties