De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft dinsdag Ions D. vrijgesproken voor de verkrachting van een 17-jarig meisje. De strafrechter achtte de schuld van de beklaagde niet bewezen.

Het slachtoffer werd in de nacht van 3 op 4 mei 2003 door twee mannen verkracht in park Sorgvliedt in Hoboken. Ali A. werd opgepakt en door het slachtoffer herkend.

Ook de aangetroffen spermasporen stemden overeen met zijn DNA. De identiteit van zijn kompaan weigerde hij evenwel te onthullen. Ali A. werd …tot vijf jaar cel veroordeeld.

Eind vorig jaar trok een getuige naar de politie. Hij verklaarde dat Ions D. de onbekende mededader was. Hij was die bewuste avond met hen naar het park gegaan om stiekem sterke drank te drinken. Ze waren er aan de praat geraakt met twee meisjes en een jongen. Na een woordenwisseling liep één van de meisjes boos weg.

Toen het andere meisje, het latere slachtoffer, haar wilde gaan zoeken, gingen Ali A. en Ions D. met haar mee. Volgens de getuige had ze haar arm om hun schouders geslagen en deed ze alsof ze hen al jaren kende. Wat er verder gebeurde, wist de getuige niet.

De rechtbank achtte het onvoldoende bewezen dat Ions D. het meisje verkracht had en sprak hem vrij.

Advertenties