Abdellah Ait Oud, de man die als verdachte wordt beschouwd in de verdwijningszaak van Stacy en Nathalie, heeft zich dinsdagavond aangemeld bij de politie. Hij was onvindbaar sinds de feiten. De man herkende zichzelf dinsdagavond tijdens het journaal op televisie en is onmiddellijk naar de politie van Luik gegaan. Van daar werd hij overgebracht naar het justitiepaleis, naar de lokalen van de gerechtelijke politie.

Eerder op de dag hadden speurders van de gerechtelijke politie zijn appartement doorzocht.

In april 1994 werd Abdellah Ait Oud …aangehouden voor de verkrachting van zijn nichtje, dat toen 14 jaar oud was. De feiten waren begonnen toen het kind 6 jaar oud was. Voor die feiten werd Ait Oud veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar met voorwaardelijk uitstel voor één jaar. Op 7 september 1997 werd hij opgepakt voor diefstal, waarop hij weer naar de gevangenis moest.

Toen de man voorwaardelijk vrij was, werd hij op 24 april 2001 opnieuw aangehouden voor verkrachting, slagen en ontvoering. Die feiten hadden zich een maand eerder afgespeeld in Flémalle. Ait Oud had een meisje van 14 jaar, dat op wandel was met haar hond, om een inlichting gevraagd. Daarna sloeg hij haar met een steen op het hoofd en dwong hij haar in zijn wagen. Toen het slachtoffer probeerde te ontsnappen, sloeg hij haar nog eens met de steen op het hoofd, waarna hij vertrok. Hij voerde het meisje naar een veldweg in Grâce-Hollogne. Op die plaats verkrachtte hij het meisje, waarna hij haar daar achter liet. (Belga 22:54)

Advertenties