Tzitpi Livnima 19/06/06 – Europa zal geen grenzen tussen Israël en de Palestijnse gebieden erkennen als die eenzijdig door Israël zijn vastgelegd.


Dat heeft Europees commissaris voor Externe Betrekkingen Benita Ferrero-Waldner gezegd na haar bezoek aan de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Tzitpi Livni (foto) in Jeruzalem.
(foto Belga) De Israëlische premier Ehud Olmert had gezegd dat Israël indien nodig zelf de grenzen zal bepalen met de Palestijnse gebieden.

“Zo’n eenzijdige acties kunnen niet tot vrede leiden,” zei ze op een persconferentie. Ze prees wel de plannen van Olmert om enkele joodse kolonies op de Westelijke Jordaanoever te ontruimen.

Nadien heeft Ferrero-Waldner ook de Palestijnse premier Mahmoud Abbas ontmoet.

Ferrero-Waldner is in Jeruzalem om de nieuwe hulpplannen voor de Palestijnen toe te lichten, zowel aan Israël als aan de Palestijnen.

Gisteren bereikten de Europese Unie, de Verenigde Staten, Rusland en de Verenigde Naties een akkoord over hulp aan de Palestijnen.

De komende maanden zou 100 miljoen euro gaan naar Palestijnse organisaties. De steun gaat niet langs de Hamas-regering omdat Hamas het geweld niet afzweert en Israël niet erkent.

Advertenties