De bijzonder provocerende en racistische ‘moslimsite’ rwina.com (DM 17/6) is sinds gisteren niet meer toegankelijk. Volgens de makers is hij echter gehackt en is het slechts een kwestie van tijd voor hij weer online is.

De (Nederlandstalige) website was sinds 31 maart actief en riep op tot een ‘guerrillaoorlog’ van moslimfundamentalisten tegen alles wat westers en Vlaams is.

Met als enige doel: “Wij vormen het leger der verworpenen die Vlaanderen op weg willen helpen om een Arabische provincie te worden.” Iedere Vlaming werd daarbij “vogelvrij” verklaard.

Hoewel velen ervan uitgingen dat het om een grap of vervalsing ging, regende het klachten. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding diende op 18 mei officieel klacht in bij de Computer Crime Unit van de federale politie, die op zijn beurt het federale parket inschakelde. Tot eind vorige week zonder gevolg, maar na een artikel in deze krant afgelopen weekend bleek de website plots vanuit het niets afgesloten.

Aangezien zowel de Computer Crime Unit van de federale politie als het federaal parket naar eigen zeggen geen actie hebben ondernomen, vermoeden betrokkenen dat de lokale autoriteiten van Maleisië, waar de website gehost werd, de site van het net hebben gehaald. Of dat de ISPA, de vereniging van internetproviders, aan zelfcensuur heeft gedaan. Maar dat werd tegengesproken door de rwina.com-managers zelf. Volgens hen is hun website gehackt en waren ze gisterenavond volop bezig om de site weer online te krijgen.

Advertenties