De eerste resultaten van de DNA-analyse op kleding en bezittingen van verdachte Abdallah Ait Oud hebben momenteel nog niets opgeleverd voor het onderzoek naar de verdwijning van de Luikse meisjes Stacy en Nathalie.

Dat bevestigde de Luikse procureur-generaal Cédric Visart de Bocarmé dinsdagavond.

De procureur-generaal herinnert eraan dat de DNA-analyse een complex proces is en dat momenteel slechts de eerste, gedeeltelijke resultaten bekend zijn. "Het lab kon tot nu toe nog niets melden dat van belang kan zijn voor het onderzoek, maar de analyse duurt voort", klonk het. Er is dus nog geen enkel concreet element dat het onderzoek vooruit kan helpen.

De speurders zetten intussen hun onderzoek voort. Ze kunnen nog geen enkele piste uitsluiten. Men houdt er rekening mee dat de kinderen weggelopen kunnen zijn, dat ze ontvoerd kunnen zijn door een familielid of een vriend, of door een onbekende.
De onderzoekers hebben nog heel wat werk voor de boeg. Vooral met betrekking tot de bepaling van het precieze tijdsgebruik op de avond van de feiten. Zelfs het precieze uur van de verdwijning van de meisjes is op dit ogenblik nog niet met zekerheid bekend.

In Luik is vandaag ook het speurwerk naar de meisjes zelf voortgezet. Vandaag hebben ze zonder succes gezocht in het parket van Boverie, in Burenville, in Cheratte en aan de kade van Coronmeuse.
De voorbije week werden 37 voertuigen uit de Maas gehaald, maar geen enkele vertoont een verband met de verdwijning. Woensdag zullen nog enkele wagens uit het water worden gehaald die vandaag werden gelokaliseerd.
De speurders blijven verschillende plaatsen doorzoeken die een verband kunnen hebben met de verdwijningszaak. "Het aantal manschappen dat aan de zaak werkt blijft onveranderd," zegt Alain Remue van de cel verdwijningen, "maar de grote zoekwerken zijn stilaan voorbij."

De moeder van Nathalie, Cathérine Dizier, werd op haar vraag maandagavond nog ondervraagd. Ze wou nog enkele zaken uit haar verhoor van zondag toelichten.

Advertenties