In Miami zijn donderdag zeven personen gearresteerd die bezig zouden zijn een aanslag op de hoogste wolkenkrabber van het land, de Sears Tower in Chicago, en andere gebouwen in de Verenigde Staten voor te bereiden.

Dat heeft de FBI bekendgemaakt.

"Vroeg deze ochtend (donderdag) heeft de federale politie,

met behulp van de federale autoriteiten, de staat Florida en de lokale besturen, arrestaties verricht in het kader van zaken die in verband staan met terrorisme", aldus het bureau van de procureur in een persbericht.

Geen enkel detail werd nog vrijgegeven, ook niet over het aantal personen dat is opgepakt. In een interview met CNN zegt FBI-topman Robert Mueller dat het onderzoek donderdagavond nog steeds lopende was. De FBI zal vrijdag meer details vrijgeven op een persconferentie, aldus het bureau van de procureur.

Volgens CNN werden de arrestaties verricht in Liberty City, een buitenwijk in het noorden van Miami. De Amerikaanse zender voegde daar aan toe dat geen wapens noch bommen gevonden zijn. Er zijn de laatste jaren meerdere onderzoeken naar terrorisme geopend in Florida. Een aantal van de kapers van 11 september, waaronder Mohammed Atta, verbleef in Florida.

Advertenties