Foto's MARC DE ROECK.

NEWS BREAK        UPDATE 10:12  
Jongeren hebben zaterdagmiddag in het centrum van Antwerpen een passagier van een bus van De Lijn geslagen en geschopt. De 51-jarige man uit AJntwerpen is overleden. De politie van Antwerpen is op zoek naar zes jongeren die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de dood van de man.

Hartstilstand
Het slachtoffer kreeg het op buslijn 23 aan de stok met enkele jongeren. Een groepje van een zestal jongeren, vermoedelijk tussen 18 en 21 jaar oud, maakte amok op de bus. De man probeerde de gemoederen te bedaren, maar daarop keerden enkele van de jongeren zich tegen hem. Ze sloegen en schopten hem. Ter hoogte van het Koningin Astridplein stopte de buschauffeur en stapte de man uit. Hij zakte in elkaar en overleed. "Of dat het gevolg is van de slagen of van een andere oorzaak zoals een hartstilstand zal later moeten blijken", aldus het parket.

Gevlucht
De zes jongeren zijn na het voorval gevlucht. De politie speurt ze op. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd die ter plaatse moet komen. Wie van de jongeren de man heeft geslagen en wat uiteindelijk de betichting zal zijn, zal pas later blijken wanneer alle details bekend zijn.

Lijn
Vervoersmaatschappij De Lijn betreurt het incident ten zeerste, zegt Griet Somers, woordvoerster van De Lijn Antwerpen. De chauffeur van de bus is zwaar geschokt, maar De Lijn benadrukt dat de man goed heeft gehandeld. "Hij heeft onmiddellijk alle hulpdiensten verwittigd", aldus Somers.

Advertenties