De twee islamleraars en de opzichter van de koranschool in Borgerhout, die twee weken geleden werden aangehouden voor kindermishandeling, zijn dinsdag door de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen vrijgelaten.

Aan hun vrijlating werden wel de nodige voorwaarden gekoppeld. “Ze moeten wegblijven uit de Bilal-moskee en ze mogen ook geen contact hebben met de andere betrokkenen uit het dossier”, zegt meester Damen, die een van de leraars verdedigd.

Klacht
De verdachten geven les in de koranschool die verbonden is aan de Bilal-moskee in de Van Monfortstraat in Borgerhout. Het onderzoek ging van start na een klacht vanuit het Sint- Norbertusinstituut in Borgerhout, waar enkele van de betrokken kinderen school lopen. Ze hadden bij hun leraars geklaagd over de lijfstraffen die ze in de koranschool kregen wanneer ze hun les niet kenden of snoepten of praatten in de klas. Ze verklaarden dat ze dan geslagen werden, soms zelfs met een rubberen slang.

Opvoedkundige tik
Hoeveel kinderen er bij de feiten betrokken zijn, is nog altijd niet helemaal duidelijk. De leerlingen zouden elkaar ook tegen spreken over wie hen nu precies geslagen heeft. De advocaten van de verdachten betwisten dat het hier echt om kindermishandeling gaat en spreken eerder over een opvoedkundige tik.

Advertenties