Twee 56-jarige broers uit het Nederlandse Eindhoven zitten al meer dan een maand in voorarrest op verdenking van jarenlang seksueel misbruik van minderjarige jongens.

De tweelingbroers gaven jarenlang les op basisscholen in Son en Eindhoven. Dat maakte het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch bekend.

Meerderjarig
Vier mannen dienden klacht in. De slachtoffers zijn inmiddels meerderjarig. Ze zeggen dat ze tussen 10 en 14 jaar oud waren toen het misbruik plaatshad. Het OM wil niet zeggen of het gaat om leerlingen. De verdachten zullen in ieder geval niet meer naar het basisonderwijs terugkeren, aldus de Nederlandse justitie.

Ouders ingelicht
Maandagavond zijn op basisschool Het Palet in Eindhoven ouders geïnformeerd. Dinsdagavond was er dan een besloten informatiebijeenkomst op basisschool De Bloktempel in Son. Uit een brief aan ouders en verzorgers die De Bloktempel op internet heeft gezet, blijkt dat het misbruik niet op de school heeft plaatsgevonden. Het gerechtelijk onderzoek is inmiddels vrijwel afgerond. De verdachten verschijnen op 31 augustus voor de rechter in Den Bosch.

Advertenties