De politie heeft bij een controleactie in Kontich twee Fransen van Marokkaanse origine opgepakt. De twee zijn 21 en 32 jaar oud. Zij zouden twee zakken met daarin twaalf kilogram cannabis in het struikgewas langs de E19 verborgen hebben. Dat meldt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket.

De verdachten waren gisteravond rond 21.30 uur de afrit Kontich opgereden, toen ze de controlepost opmerkten. Ze probeerden zich eraan te onttrekken, maar werden na een achtervolging toch onderschept.

In het voertuig vonden de agenten een beperkte hoeveelheid hasj.

Zakken met rood opschrift
Op datzelfde moment meldde een getuige zich bij de politie. Hij had het voertuig van de verdachten kort daarvoor op de pechstrook zien staan. Een man was uitgestapt en had snel twee witte zakken met rood opschrift in het struikgewas verborgen. Daarna waren ze er weer vandoor gegaan met een politiepatrouille in hun kielzog.

De agenten trokken het verhaal na en troffen op de beschreven plaats inderdaad twee zakken aan met daarin twaalf kilogram cannabis. De verdachten ontkennen dat de drugs van hen zijn. Ze worden in de loop van vandaag voor de onderzoeksrechter geleid. Die beslist of ze al dan niet worden aangehouden.

Advertenties