“Slechts twee schoten op het Franse doel, dat was veel te weinig.

Zidane was de tovenaar van de wedstrijd”, analyseerde Pele, de Allergrootste over één van zijn kroonprinsen. Maître Zidane speelde een weergaloze partij, waarin hij als vanouds weer uitpakte met knappe dribbels, heerlijke passes en enorm inzicht.

Zo zag het oog van de Meester net voor het uur Henry richting tweede paal spurten en Zidane schilderde de bal perfect in de loop van zijn afwerker. Net als in de finale in 1998 dirigeerde Zidane de Fransen voorbij de titelverdediger. Het WK, dat in deze kwartfinales wat aan bloedarmoede lijdt, mag zich geluk prijzen dat Zidane nog twee wedstrijden speelt voor zijn afscheid, al dan niet met de Wereldbeker.

“Dit is geweldig”, zegt Zinédine Zidane. “We moesten een geweldige match spelen en dat hebben we gedaan. We moesten verdedigend standhouden en dat lukte ook. Voorst speelden we heel sterk gegroepeerd. Zo hebben we het Braziliaanse gevaar kunnen bezweren. We hebben deze overwinning verdiend. Nu gaan we op zoek naar een finaleplaats. We hebben absoluut geen zin om hier te stoppen. Dit is zo mooi dat we zin hebben door te gaan. We willen die wereldtitel heroveren.” (KH)