HLN UPDATE 10:44   De Thaise politie heeft vier mensen gearresteerd in verband met de moord op de Belgische toerist Gregory Van der Vaeren op Ko Phi Phi. Dat heeft een politiewoordvoerder dinsdag gezegd. De 24-jarige Belg werd afgelopen weekeinde doodgeschoten na een bezoek aan een bar op het Thaise eiland.Vrouw beledigd
Onder de arrestanten is een discjockey van de bar, die zou hebben bekend Van der Vaeren in het hoofd te hebben geschoten. Volgens deze man, Wanchai Lerwilai, had Gregory stevig gedronken en kreeg hij ruzie met hem nadat Van der Vaeren een Thaise vrouw had beledigd.

iPod
De familie Van der Vaeren spreekt die getuigenis tegen. Gregory en de discjockey zouden een discussie gevoerd hebben over de muziek die de dj draaide. De Belg zou zijn iPod hebben aangeboden om andere muziek te suggereren, en daar zou de ruzie om begonnen zijn.

Doodstraf
Wanchai en drie vrienden namen Van der Vaeren mee naar buiten, waar een vechtpartij ontstond die resulteerde in de dodelijke schietpartij. De veronderstelde schutter wordt moord ten laste gelegd en de overige drie verdachten samenzwering tot moord. Alle vier kunnen uiteindelijk de doodstraf krijgen. (novum)