De profeet Mohammed (Sallalahoe Alayhi Wa Sallam) zei: “Moesa, de zoon van Imraan vroeg eens: ‘ O mijn Heer! Wie is de meest geëerde onder uw dienaren?’ En Hij antwoordde: ‘Degene die vergeeft, zelfs als hij in een positie van macht is’” (Baihaqi)

Je weet dat je gelijk hebt.

Je weet waar ik het over heb – al die keren dat je in een discussie raakte met een familielid,

een vriend, baas, werknemer, klasgenoot, leraar of wie dan ook. Je weet dat jouw feiten kloppen of dat je onrecht bent aangedaan door een beledigende opmerking, sarcastisch commentaar of grofheid.

En dus kies je ervoor om wrok te koesteren. Je hebt daar tenslotte het recht toe. Niemand zou op deze manier behandeld moeten worden. Waarom zou jij vergeven? Jij bent niet begonnen. Je
bent niet degene die de feiten niet op een rijtje heeft.

Waar. Je kunt gelijk hebben. Je kunt die positie van macht hebben zoals genoemd in de hadith hierboven. Maar het vergeven van anderen is, buiten het positieve effect op onze gezondheid (minder stress) en onze geest (1 negatief ding minder om je druk over te maken) een noodzakelijke stap om dichter bij Allah te komen.

Hoe kunnen we hoger op de ladder van spirituele ontwikkeling komen als we bitterheid en boosheid jegens een ander voelen? Hoewel we misschien gelijk hebben; is het het waard onze energie op te offeren aan wrok in plaats van aan groei?

Is het niet vreemd dat we Allahs Vergeving vragen voor onze zonden terwijl we onze vergeving ontzeggen aan degene die ons gekwetst heeft?

Een van de onderscheidende tekenen van Ramadan is vergeving.

De profeet (vzmh) legde in een Hadith uit dat
Ramadan een maand is waarvan het begin barmhartigheid is, het midden Vergeving en het einde redding van de Hel. Dit maakt het een uitstekende tijd om Allah om Zijn Vergeving te vragen. Het is ook een geweldige tijd om onze harten te openen en hen te zuiveren van wrok en bitterheid door anderen te vergeven.

Laat ons de resterende dagen van Vergeving deze Ramadan benutten om onze harten te openen voor hen die ons onrecht hebben aangedaan en hen te vergeven zoals wij Allah smeken ons te vergeven.

Bron: “Waarom anderen vergeven deze Ramadan” – Soundvision.com
__________________________
Hij saw zei: “Allah de Allerhoogste zei:”Ik ben voor Mijn dienaar zoals zijn gedachten over Mij zijn;als hij zich Mij herinnert, dan herinner Ik hem;als hij Mij noemt in een groep, dan noem ik hem in een betere groep.Als hij een stukje naar Mij toe komt, dan kom ik een armlengte naar hem toe;als hij een armlengte naar mij toekomt,
kom ik een stap naar hem toe;als hij naar Mij toeloopt, ren ik naar hem.”(Boechari en Muslim)

Advertenties