De jongeren van de Deense extreemrechtse partij PPD, partij van het Deense Volk, hebben tijdens de afgelopen zomer een wedstrijd georganiseerd waarbij de profeet Mohammed belachelijk werd gemaakt. Hij werd er onder meer voorgesteld als een bierdrinkende kameel of als een dronken terrorist die Kopenhagen bombardeert. Dat hebben Deense media vandaag gemeld.

De nieuwe gratis krant Nyhedsavisen heeft de beelden gezien van de jongeren van de PPD die werden opgenomen tijdens een feest op 5 augustus. Op die beelden, waarvan de nationale televisiezender TV2 vrijdag stukken heeft uitgezonden, zijn jongeren te zien die de spot drijven met de profeet Mohammed. De hoofdredacteur van TV2 was niet bereikbaar voor commentaar.

Verder dan cartoons
De deelnemers hebben getracht om de profeet Mohammed tijdens de wedstrijd op de meest vernederende en lachwekkende manier af te beelden. Op het feest werd muziek gespeeld zoals “The camel Muhammed has four beers”. De video werd gemaakt door een lid van de jongeren van PPD, Martin Rosengaard Knudsen.

De voorzitter van jong PDD, Kenneth Kristensen, die niet aanwezig was op het evenement, bekritiseert het gedrag van zijn leden als ongepast. “Het is niet mijn soort humor en het zou zich niet hebben voorgedaan als ik aanwezig was”, zei de voorzitter. Volgens Nyhedsavisen gaan deze beelden veel verder dan de twaalf cartoons over Mohammed die eerder voor heel wat opschudding hebben gezorgd in de moslimwereld. (belga/hln)

Advertenties