Mohamed El Azzouzi.

Mohamed El Azzouzi (25), de gangster die sinds begin augustus spoorloos was nadat hij niet terugkeerde uit penitentiair verlof en woensdag opnieuw werd opgepakt, is door de onderzoeksrechter aangehouden. Hij wordt verdacht van een gewapende overval op een zakenkantoor in Boom. Dat meldt het Antwerpse parket vrijdag.

Het zakenkantoor aan de Grote Markt werd woensdagvoormiddag overvallen door drie jongeren. Het kantoor is van Booms schepen Leo De Saeger. Hij was een van de vier aanwezigen die bedreigd werden. Twee van de overvallers hadden vuurwapens, de derde droeg een wapenstok bij zich. Een klant kreeg enkele rake klappen en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. De overvallers gingen er met zo’n 26.000 euro uit de kluis vandoor.

Geladen pistool en 3.000 euro op zak
Enkele uren later werd El Azzouzi opgepakt voor een vzw aan de Tulpstraat in Borgerhout. Hij wilde net een auto instappen, toen leden van de Speciale Interventie-eenheid van de federale politie hem in de boeien sloegen. Ook een 25-jarige vriend uit Borgerhout werd mee opgepakt.

El Azzouzi had een geladen pistool en een grote som cash geld op zak. Een slordige 3.000 euro, volgens zijn advocate. El Azzouzi en zijn vriend werden donderdagnamiddag aangehouden door de onderzoeksrechter.

Vriendin bood onderdak

Tijdens een huiszoeking bij de kompaan thuis werden aanwijzingen gevonden die hem regelrecht met de overval in Boom linken. De derde overvaller blijft vooralsnog op te sporen. Momenteel wordt nog onderzocht of El Azzouzi en zijn vriend ook bij andere recente overvallen betrokken waren.

De vriendin van de gangster, een 26-jarige vrouw uit Antwerpen, werd donderdag opgepakt voor verhoor. Ze bracht de nacht in de cel door en werd vrijdag eveneens aangehouden. Zij wordt verdacht van ‘verberging van misdadigers’, omdat ze haar voortvluchtige vriend onderdak zou geboden hebben.

Bij een huiszoeking in haar woning werd een deel van de buit van de overval in Boom teruggevonden, waardoor ze ook nog eens verdacht wordt van heling. El Azzouzi, zijn kompaan en zijn vriendin verschijnen wellicht dinsdag voor de raadkamer. Die moet beslissen of hun aanhouding al dan niet bevestigd wordt. (belga/hln)

Advertenties