De Telefacts-uitzending van gisterenavond heb ik gemist, maar oh, wat heb ik me zitten verkneukelen bij het lezen van De Morgen van vandaag. Philip Dewinter die z’n VTM-microfoontje vergat uit te zetten op de ‘geheime vergadering’ van het VB zondagavond… hilarisch!

Een zelfverzekerde Dewinter om vier uur ’s middags (tegen z’n vrouw) : “Tussen vijf en halfzes gaan we wel al een paar trends zien. Maar ge kent de trend nu al hé. Ge weet al hoe laat het is.”

Later op de avond: “De socialisten doen er 20 procent bij in Antwerpen. Wat? De socialisten 20 procent erbij. Wat, 20 erbij? Die zouden van 20 naar 40 gaan of wat? Twintig erbij. Waar slaat dat allemaal op?” “En wij 5 procent achteruit?”

Later die avond zou het VB nog wanhopig de overwinning claimen. Maar we weten nu dus voor 100% zeker hoe de vork in de steel zit. Na het dichtvouwen van m’n krant dus een brede grijns op m’n gezicht.

Maar, dankzij Lieve, wordt mijn plezier nu nog een beetje gerekt. Zij maakte mij er namelijk op attent dat de bewuste Telefacts-uitzending online staat. ‘Lachen! Smile! Smile!’  )

oktober 12, 2006. Media, tv, Politiek, Journalistiek.

Advertenties