Luchtvaartmaatschappij US Airways heeft zes imams van een vlucht van Minneapolis naar Phoenix gezet nadat drie van hen voor het aan boord gaan een islamitisch gebed uitvoerden in de wachtruimte.

Dat heeft de Amerikaanse moslimorganisatie CAIR bekendgemaakt na klachten van de zes imams, die afgelopen weekeinde een islamitische conferentie bezochten in Minneapolis.

CAIR heeft de autoriteiten om een onderzoek gevraagd naar het incident en veroordeelt het volgens de organisatie groeiende onbegrip over de islam en vooroordelen tegenover moslims onder Amerikanen. Verdachte gedragingen
De zes imams werden van boord gezet nadat een passagier zijn verontrusting over de aanwezigheid van de zes mannen kenbaar maakte aan een medewerker van US Airways. Toen de bemanning de zes verzocht het vliegtuig te verlaten, weigerden zij dat, waarna de politie aan boord verscheen om hen te arresteren. US Airways verklaart dat de zes mannen wegens “verdachte gedragingen” van boord zijn gehaald, maar wil verder niet ingaan op het incident.

Vernederd
Een van de mannen, imam Omar Shain, verklaarde nog nooit van zijn leven zo vernederd te zijn. “We werden geboeid afgevoerd, alsof we criminelen waren, terwijl het enige waar nadere passagiers aanstoot aan namen het avondgebed was. Een gebed dat dagelijks door tientallen miljoenen moslims wereldwijd wordt uitgevoerd.”

Advertenties