Weet, mijn beste broeder en zuster, dat als je een huis hebt als dak boven jou hoofd, een plaats om te slapen, eten en kleding om je lichaam te bedekken, weet dan dat jij rijker bent dan vijfenzeventig procent van de bewoners van deze wereld.

  Als jij geld op zak hebt en in staat bent om jezelf te redden in moeilijke tijden, dan mag jij jezelf tot de acht procent rijkste mensen ter wereld noemen.

Als je vandaag gezond wakker bent geworden, dan bevind jij je in een geweldige gunst. Want er zijn maar liefst miljoenen mensen die niet zeker zijn van hun leven en niet weten of ze meer dan twee weken zullen leven.

Als je het gevaar van de oorlogen niet hebt meegemaakt, de eenzaamheid van de gevangenis niet hebt geproefd en niet bent gefolterd, dan mag jij jezelf gelukkiger prijzen dan vijf miljoen mensen op de aardbodem.

Als jij je gebeden in de moskee kunt verrichten zonder angst voor straf, aanhouding of de dood, dan bevind jij je in een gunst die drie miljard mensen niet kennen.

Als jouw beide ouders in leven zijn en nog samenleven zonder te zijn gescheiden, dan ben jij een bijzondere persoon in dit bestaan.

Als je glimlacht en Allah (Swt) dankbaar bent, dan is ook dit werkelijk een gunst. Immers, hoeveel mensen zijn in staat om hetzelfde te doen, maar weten niet hoe.

Als deze tekst jou heeft bereikt, dan mag jij je verblijden want jij bent beter af dan twee miljard mensen die niet kunnen lezen in dit wereldse leven…

Vergeet Allah (Swt) niet te bedanken voor al deze ontelbare gunsten…. Alhamdolilah!

Advertenties