Bloemen en een beertje liggen vrijdagavond voor de katholieke basisschool de Klim-Op aan de Matthias Wolffstraat in het Nederlandse dorpje Hoogerheide, niet ver van de Belgische grens tussen Antwerpen en Bergen-op-Zoom.
Ze lagen er vrijdag bijna direct nadat duidelijk was geworden dat in de school eerder die dag, omstreeks 11.00 uur, de 8-jarige Jesse Dingemans op brute wijze om het leven was gebracht.
Een 22-jarige man werd op aanwijzing van getuigen aangehouden. Hij droeg een lange jas en een capuchon. Hij heeft geen familierelatie met Jesse.

Jesse’s juffrouw vond hem rond 11.25 uur met ernstige verwondingen in de halsstreek in een klaslokaal. Zijn klasgenootjes waren op dat moment in de aula. Jesse, die op de persconferentie als ‘klein’ werd omschreven, was alleen terug naar het lokaal gegaan om een nieuw werkje op te halen. Toen hij niet terugkwam ging de juffrouw kijken waar hij bleef.

De vermeende dader heeft zich niet tegen zijn arrestatie verzet. “De man maakte bij zijn aanhouding een rustige indruk.” De exacte toedracht en het motief zijn onduidelijk. De politie heeft nog geen wapen aangetroffen. De 22-jarige man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.
De moord heeft alom geschokte reacties opgeroepen.

Advertenties