Halal burgers McDonald’s in Engeland

AMSTERDAM – McDonald’s overweegt in Engeland halal hamburgers te gaan serveren. ‘We zijn dit aan het onderzoeken, want het is niet gemakkelijk om op halal vlees over the stappen’, zegt Steve Easterbrook namens de keten in de Engelse krant The Sun.

Daarmee bedoelt hij onder meer de kritiek van dierenactivisten, die tegen de halal methode van slachten zijn, waarbij dieren – richting Mekka – de keel wordt afgesneden, waarna ze doodbloeden.

Wat is halal vlees?
Bovendien hebben verschillende religieuze groeperingen volgens Easterbrook verschillende interpretaties van wat halal vlees nu precies is. ‘Het gaat om dierenwelzijn en de exacte wijze waarop je halal voeding bereidt. We willen ons geheel comfortabel voelen waneer we het aanbieden’, aldus Easterbrook in The Sun. De bereiding zou ook nieuwe bereidingsapparatuur vergen.

Halal in Australië
De keten hoopt met de nieuwe burgers uiteraard meer moslims te trekken. In Australië heeft de keten in twee restaurants ervaring met de verkoop van halal hamburgers. Die zijn meer omzet gaan draaien hoewel de reacties van de gasten gemengd zijn. Meer moslims bezoeken de restaurants. Niet moslim gasten vinden dat de keten er hen te weinig op attendeert dat ze een halal burger krijgen voorgeschoteld.

Halal burger en koshere producten
In islamitische landen staan ze al lang op het menu, hamburgers van halal geslacht vlees. En bijvoorbeeld restaurants in Israël serveren koshere producten.

Advertenties