Cho Seung-hui, de massamoordenaar van Virginia, heeft teksten, foto’s en een video naar het Amerikaanse televisiestation NBC gestuurd. Dit gebeurde waarschijnlijk tussen de eerste en de tweede schietpartij van afgelopen maandag. Het gaat om ‘schokkend’ materiaal. Op de (digitale) foto’s poseert Cho met wapens. Het pakket bevatte ook video-opnamen waarop Cho een manifest voorleest waarin hij tekeergaat tegen rijken en zegt dat hij wraak wil nemen, aldus NBC, dat een deel van het materiaal gisterenavond uitzond. “Jullie hebben honderdmiljard kansen gehad om vandaag te voorkomen”, zegt Cho. “Het was jullie beslissing. Nu hebben jullie bloed aan je handen dat er nooit meer af zal gaan.”“Eerder op de dag ontving NBC News in New York een bericht waarvan wij denken dat het van Cho Seung-Hui afkomstig is. Hij is de verantwoordelijke voor de moorddadige schietpartij in Norris Hall, een gebouw op de campus van de universiteit.” Dit verklaarde de politie van Virginia tijdens een persconferentie. “De documenten bevatten verschillende foto’s, video’s en teksten.”

Toen NBC News de documentatie ontving, waarschuwde ze onmiddellijk de bevoegde instanties. Momenteel zijn de stukken in handen van de FBI en worden ze bij het onderzoek bijgevoegd. Dit kan een nieuw cruciaal element zijn in het onderzoek. De politie is bezig met het achterhalen, analyseren en evalueren van de waarde van de stukken. De politie weigerde voorts om tijdens de persconferentie op vragen van journalisten te antwoorden.

Cho Seung-Hui een 23-jarige Zuid-Koreaanse student, vermoordde maandag met twee geweren zo’n 32 leerlingen en professoren op de campus van Virginia Tech, vooraleer hij zelfmoord pleegde. (belga/hln)

Advertenties