HLN update   In New York heeft de politie een gebied rond het beroemde Times Square afgezet wegens een kleine explosie bij een rekruteringsbureau van het leger. De explosie vond plaats om 3:45 uur lokale tijd.

Knal
Getuigen spreken van een harde knal en een beetje rook, en zouden een man een object hebben zien gooien naar een rekruteringsbureau van het leger, waarna hij wegreed op een fiets. De politie bevestigt dat het gaat om een kleine bom, die het glas van het gebouw heeft gebroken maar verder weinig schade heeft aangericht. Er zijn geen gewonden. Getuigen konden de ontploffing voelen op de 21ste verdieping van een hotel vier blokken verderop.

Verkeer
Het gebied van 46th tot 42nd Street en van 6th tot 8th Street is afgesloten, en het verkeer wordt omgeleid. Het metroverkeer rond Times Square werd even stilgelegd, maar werd hervat voor de ochtendspits.

Andere aanslagen
Het is niet de eerste keer dat Manhattan wordt opgeschrikt door explosies na de aanslagen van 9/11. In oktober werden twee kleine bommen over het hek van het Mexicaanse consulaat gegooid, waarbij drie ramen sneuvelden maar geen gewonden vielen. De aanslagen werden niet opgeëist. In mei 2005 vond in de vroege ochtend een gelijkaardig incident plaats bij het Britse consulaat, ten tijde van de Britse verkiezingen. In beide gevallen ging het om namaakgranaten, die waren gevuld met buskruit en tot ontploffing werden gebracht met lonten. Grote schade konden de springtuigen niet aanrichten. (sam)
Advertenties